Extra blikvanger van de Reus

De Boerties Bocht pakt het groots aan.

In het kader van Luttenberg 700 jaar pakt de Boerties Bocht flink uit.

Met spandoeken wordt uitgebeeld hoe de Sallandse Heuvelrug is ontstaan met o.a. de kleinste luttele berg De Luttenberg

Boerties Bocht omarmt de Reus

Boerties Bocht is bezig met de versiering van hun Bocht.

Dit jaar, ter voorbereiding op het Luttenbergs Feest, is de Luttenbergse Reus gekozen als thema.  Onder warme (hete) omstandigheden worden de 12 prenten van het prentenboek in het weiland geplaatst.

Gigantische voetsporen ontdekt !!!!!

Begin dit jaar zijn in een weiland, dichtbij vakantiepark De Luttenberg, zeer oude voetsporen van gigantische omvang ontdekt. Opvallend is dat op dit grondgebied het gras op bepaalde plekken altijd al wat anders groeit dan op andere plekken het geval is. Bij toeval is nu ontdekt dat er duidelijk twee grote voetafdrukken te herkennen zijn. Iedere  afdruk is maar liefst 30 meter groot. Volgens deskundigen moeten dit de zeer oude voetsporen van een reusachtig mens zijn. De beide voetafdrukken zijn nu voor belangstellenden wat duidelijker gemarkeerd

Via een Reuzenpad, is deze historische vindplaats goed te bereiken en tussen zonsopgang en zonsondergang te bezichtigen.

Gelovigen, maar ook niet-gelovigen wordt aangeraden om er eens goed te gaan kijken en aan den lijve te ervaren hoe groot die Luttenbergse reus geweest moet zijn.